Katadyn Vario

Päätin tänä vuonna päivittää vaellustavarani uusiin. Vanhat kamat olivat kymmenen vuotta vanhoja ja kulahtaneita. Toimivat edelleen, mutta vaatimustasoni on noussut.

Suuri edistysaskel kamppeisiin on vedenpuhdistin. Ennen keitin juomaveden trangialla ja se oli todella turhauttavaa ja hidasta. Päätin siis alkaa katsella vedenpuhdistinta.

Katadyn erosi selvästi muista vedenpuhdistimista laadullaan. Suomen kaupoissa törmäsin moneen kertaan Katadyn mini:in ja se tuntui todella heppoiselta ja ei niin tehokkaalta. Päädyin lopulta ostamaan Katadyn varion pitkän mietinnän jälkeen.

Ja siihen löytyi parikin syytä.

1. esisuodattimen lisäksi Kolme suodatinta. Siinä on keraamisen filtterin lisäksi aktiivihiilisuodatin, sekä lasikuitusuodin, joten saadaan puhtaampaa vettä. Itse olen käyttänyt eniten vedenpuhdistinta lammista ja puhdistaa sen todella tehokkaasti.

2. Itse puhdistin tuntui ja näytti pitkäikäisemmältä. en hajota tavaroita joka reissulla, mutta varion jämäkkyys teki vaikutuksen.

3. Hinta. Dollarin huonon kurssin ansiosta tilasin sen yhdysvalloista, cabelas.com sivustolla oli tarjous ja sain postikuluineen ja veroineen sen 80 eurolla. Siis reilusti halvemmalla kuin Katadyn minin suomesta. Katadyn vario maksaa Suomessa noin 120 euroa.

4. Katadyn minin on kerrottu menevän tukkoon ruskeavetisestä järvestä otettaessa 1,5L jälkeen. Me olemme ottaneet päivässä noin 6L helposti ja puhdistettu vasta illalla teltan pystytyksen yhteydessä.

5. Pumppu toimii kahteen suuntaan, eli vesi liikkuu työnnettäessä ja vedettäessä kahvasta.

Katadyn ministä löytyy kokemusta www.ristila.com sivustolta.

Katadyn Vario painaa 425gr kun taas mini 200gr. Tämä ei ole suuri ero, jos vertaa siihen miten paljon löpöä piti olla ennen mukana yksinään vaellettaessa veden keittoon. Nykyään kaksi henkilöä, joten siihen kuluisi tuplasti enemmän. Nykyään mietimme tarkkaan mitä otamme mukaan ja miten paljon se painaa.

Katadyn Vario

Käyttökokemus: Olemme puhdistaneet 150 litraa tänä kesänä. Enimmäkseen lammista ja pienistä puroista. Lammissa on tunnetusti ruskeaa vettä, mutta puhdistettaessa, se muuttuu miltei värittömäksi. Maku on aivan kuin kraanavedessä, edes suolammesta otettu vesi maistunut ollenkaan suolle vaan puhtaalle vedelle. Ensi reissulla täytyy laittaa puhdistin kunnon testiin, ottaa suosta suoraan, jalalla lammikko ja sieltä

Steripen kuulosti erittäin mielenkiintoiselta vempeleeltä, mutta miinuspuolena veden täytyy olla täysin kirkasta. Se ei siis vaelluksille sovi, matkailukäyttöön mitä mainioin. Kraanasta pystyy ottamaan vettä ja puhdistaa sen Steripenillä.

1 Response so far »

  1. 1

    sahti said,

    2 Vuotta käytetty ja mahtava peli! Suosittelen todellakin.


Comment RSS · TrackBack URI

Jätä kommentti